top of page

FAQ

Op deze pagina tref je de antwoorden aan op de vragen die ons regelmatig gesteld worden over onze opties, faciliteiten, werkwijze en meer.

Hoelang zijn de opties geldig?

Geldigheid van alle opties bedraagt 12 weken. Hierop zijn enkel na overleg en goedkeuring van Motion Brugge uitzonderingen mogelijk (bv. langdurige ziekte/blessure die verder trainen onmogelijk maakt met doktersattest). Deze regel passen wij toe om ervoor te zorgen jij met enige regelmaat komt trainen bij ons, want alleen dan zul jij je doelen behalen! Resterende trainingen na 12 weken verlies je dus. 

Welke opties heb ik voor persoonlijke begeleiding?

Wij hebben 2 verschillende begeleide trainingsvormen in ons aanbod: Personal Training en Personal Small Group Training. Voor meer informatie over de mogelijkheid zie de betreffende pagina onder OPTIES of klik op de naam. Daarnaast bieden we ook nog enkele andere diensten aan zoals de Progressie Evaluatie, ART behandeling en Online Personal Coaching. Als je hier meer over wilt weten kan je alle informatie terugvinden op de desbetreffende pagina onder OPTIES of klik direct op de links hierboven. Is er toch nog iets onduidelijk neem dan zeker contact op met ons!

Kan ik mijn 'beurten' aan iemand anders geven?

Helaas is dit niet mogelijk. Jouw 'beurten' zijn persoonlijk en zijn niet aan iemand anders over te dragen.

Kan ik een keer een gratis training doen?

Je kunt bij ons een vrijblijvende eerste training volgen om te ervaren hoe het is om bij Motion Brugge te trainen onder persoonlijke begeleiding voordat je besluit om al dan niet door te gaan. Als je niet tevreden bent, wordt er niets in rekening gebracht. Deze training is dan dus gratis. Mocht je besluiten te starten, dan maakt deze eerste training deel uit van de door jou gekozen optie.

Waar gaan de trainingen door?

Onze trainingen vinden plaats in een privé fitness in Sint-Kruis (Brugge) die is ingericht met het beste professionele materiaal om jouw training zo effectief mogelijk te maken. Doordat we geen openbare fitness zijn kunnen we privacy en rust garanderen voor onze klanten. Ons adres is Boogschutterslaan 37, 8310, Sint-Kruis (Brugge)? Je kan ons vinden op het terrein van tennisclub TC Brughia.

Moet ik altijd een afspraak maken om te komen trainen?

Ja al onze diensten zijn op afspraak. Voor een eerste proefles en bij Personal Training, Motion Brugge Intro, een ART behandeling of een Progressie Evaluatie maak jij in samenspraak met jouw personal coach een afspraak. Dit kan een vast moment zijn, maar dit kan ook wekelijks variëren. Voor het maken van een afspraak voor een Personal Small Group Training of voor de Open Gym maken wij gebruik van een online reserveringssysteem waarop jij jezelf gemakkelijk kan inschrijven op het gewenste moment. 

Is het mogelijk om een terugbetaling te krijgen?

Nee dit is niet mogelijk. Reeds gedane betalingen worden niet terugbetaald.

Is het mogelijk om een afspraak te verplaatsen/annuleren?

Indien dit meer dan 24 uur op voorhand gebeurt is dit geen enkel probleem. Dit kan je zelf doen via het online reserveringprogramma of door dit aan ons te communiceren. Je verliest de beurt echter indien je dit minder dan 24 uur voor de afspraak doet. Wij hopen op jou begrip hiervoor.

Hoeveel kost een training met persoonlijke begeleiding?

De prijzen voor al onze opties kan je hier terugvinden. Voor de daar genoemde prijzen ontvang je dus bij personal training en personal small group training: begeleide trainingen, open gym trainingen (zelfstandig in onze gym trainen) en een compleet persoonlijk programma (training, beweging, voeding, slaap, stress en meer). 

Is er de mogelijkheid om mijn auto te parkeren?

Alhoewel wij jou natuurlijk liever te voet of met de fiets zien komen kan je bij Motion Brugge jouw auto makkelijk parkeren. Er is de parking van tennisclub TC Brughia met een enorme (gratis) parking en direct ernaast ligt de (gratis) P+R Boogschutterslaan (+100 parkeerplaatsen). Altijd parkeer mogelijkheid dus!

Zijn er kleedkamers en toiletten aanwezig?

Motion Brugge beschikt over 2 ruime afzonderlijke dames- en heren kleedkamers. Deze zijn voorzien van meerdere douches en lockers. Tevens zijn er 2 afzonderlijke toiletblokken voor dames en heren.

Hoelang duurt het om resultaat te zien?

Alhoewel we je graag zouden vertellen dat jij binnen 6 weken het lichaam van je dromen kunt krijgen is dit in de meeste gevallen totaal niet realistisch. Het behalen van houdbare en duurzame resultaten op vlak van lichaamssamenstelling (gewichtsverlies, afvallen, vetverlies spiermassa opbouwen) duurt lang. Dit is een proces van maanden zo niet jaren. Het is belangrijk dat je dit al op voorhand realiseert om je eigen verwachtingen reëel te houden.

 

Alhoewel elke situatie en elk persoon anders is zal een verlies van 0,25-0,50% van je lichaamsgewicht per week een haalbaar en reëel doel zijn. Weeg je bv. 85 kg, dan is een wekelijkse afname van 0,2 tot 0,4 kilo per week een mooi doel. Om 10 kilo af te vallen zal je dus zeker 25 weken bezig zijn (in het beste scenario). En vaak is het zelfs aangeraden om niet langer dan 12 weken achter elkaar de focus te leggen op gewichtsverlies. Deze periodes wissel je best af met periodes waarbij de focus op gewichtsbehoud ligt. Dus in realiteit gaat het eerder +35 weken duren om 10 kilo af te vallen.

 

De opbouw van spiermassa gaat zelfs nog trager. Een jaar lang zeer intensief (en correct) trainen en op de juiste manier eten kan bij beginners leiden tot 5-10 kilo extra spiermassa en bij meer gevorderde sporters: 2-5 kilo per jaar  (zeer optimistische scenario’s).

 

De opbouw van kracht gaat gelukkig wel wat sneller. Zeker de eerste weken/maanden zul je merken dat je elke training (wekelijks) sterker wordt. Dit is voornamelijk het gevolg van een betere techniek (coördinatie), maar een beetje extra spiermassa draagt hier ook zeker aan bij. Ook uithouding/fitheid gaat (bij beginners) initieel zeer vlot vooruit. Maar het principe van verminderde meeropbrengst stelt dat hoe gevorderder je bent, hoe lastiger het is om vooruitgang te maken en hoe kleiner elke vorm van vooruitgang is die je toch weet te maken.

 

Ben je benieuwd hoelang het gaat duren voordat jij resultaat ziet en om jouw specifieke persoonlijke doel te behalen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons!

Is personal training fiscaal aftrekbaar als zelfstandige?

Ja indien jij over een geldig btw nummer beschikt kunnen wij jou een factuur bezorgen. De gekozen dienst wordt dan als ‘Personal Coaching’ gefactureerd en is op die manier in de meeste gevallen in te brengen als bedrijfskost en dus 100% fiscaal aftrekbaar. En de btw (6%) is uiteraard terug te vorderen. Controleer dit natuurlijk nog altijd even bij je eigen boekhouder voor de zekerheid. Indien gewenst kan je dit ons laten weten.  

Hoelang duren de trainingen?

Trainingen bij Motion Brugge zijn altijd 45 minuten lang. De trainingen zijn zo opgebouwd dat jij zo effectief mogelijk aan jouw persoonlijke doel werkt binnen die tijd. De meeste mensen hebben geen langere training nodig en dit kan zelfs nadelige gevolgen hebben. Trainingen van meer dan 45 minuten kunnen leiden tot overmatige vermoeidheid, wat kan leiden tot een afname van de kwaliteit en intensiteit van de uitvoering. Dit kan resulteren in mindere resultaten en een hoger risico op blessures.  Slechts één training (of 45 minuten per week) kan al een goed begin zijn om aan je doelen te werken. Een kleine tijdsinvestering voor een potentieel enorm resultaat!

Met welk doel kunnen jullie mij helpen?

 • Je hebt regelmatig blessures en wil daar iets aan doen

 • Je wilt een marathon lopen

 • Je wilt strakker staan

 • Je wilt je explosiviteit vergroten (in functie van jouw sport)

 • Je wilt een moment in de week om te sporten en te ont-stressen

 • Je wilt je vetpercentage verlagen

 • Je wilt je conditie verbeteren

 • Je ervaart regelmatig lage rugpijn en wil dit oplossen 

 • Je wilt je prestaties op het sportveld verbeteren

 • Je wilt jezelf terug comfortabel voelen in bikini 

 • Je wilt gewicht verliezen

 • Je ervaart veel stress en zorgen en wil hier iets aan doen

 • Je wilt tevreden zijn over jezelf als je in de spiegel kijkt

 • Je wilt gespierder worden

 • Je wilt je weer sexy en aantrekkelijk voelen

 • Je wilt afvallen en die overtollige kilo's kwijt

 • Je wilt je focus verbeteren

 • Je wilt werken aan je algemene gezondheid

 • Je ervaart al lange tijd kwaaltjes en pijntjes en wil hier vanaf

 • Je wil meer energie en fitheid

 • Je wilt sterker worden

 • Je hebt vaak cravings en vreetbuien en wil dit oplossen

 • Je wilt graag terug in die favoriete broek of jurk passen

 • ...

Wat je doel ook is, bij Motion Brugge gaan wij jou kunnen helpen! Benieuwd naar hoe we dit precies gaan aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op met ons om te horen hoe we jou specifieke doel succesvol gaan behalen! 

Krijg ik mijn geld terug als mijn doel niet gehaald wordt?

Ja, je krijgt een volledige terugbetaling indien jij jouw doel niet behaald. Deze garantie geven wij! Uiteraard zijn hier wel een aantal (logische) voorwaarden aan verbonden. In samenspraak met jouw personal trainer worden er in het begin van het begeleidingstraject concrete doelen opgesteld (SMART). Daarnaast dien jij consequent en eerlijk het Motion Brugge programma minstens 12 weken te gebruiken. Hier dien jij 100% van de daarin opgestelde (sub)doelen te bereiken (uitgezonderd LG, slaap en stress). Ook verwachten wij dat je op elke moment tijdens de begeleiding kan aantonen dat jij consequent gebruik maakt van een app zoals Yazio. En ten slotte is het zeer belangrijk dat jij volledig open en eerlijk communiceert met jouw personal trainer. Ook wanneer dingen niet goed gaan of zelfs als je faalt, laat ons dit weten, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een oplossing. Indien dit soort problemen en frustraties pas achteraf worden gecommuniceerd is het natuurlijk al te laat en daardoor kunnen wij dus ook geen resultaat garanderen. Maar doe je bovenstaande en volg je al onze doelen, richtlijnen en regels in detail dan is het succesvol behalen van jouw doel slechts een kwestie van tijd. Deze garantie krijg je!  

bottom of page